Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Szukaj


 

Znalazłem 6 takich faktów
Bocian azjatycki posiada odstęp między górną a dolną częścią dzioba, która – Bocian azjatycki posiada odstęp między górną a dolną częścią dzioba, która uniemożliwia mu jego pełne zamknięcie. Dzięki tej przerwie może on z łatwością zbierać i przetrzymywać ślimaki wodne. To praktycznie jedyny ptak, który umie rozłupać twardą skorupę tych stworzeń. Oznacza to, że bociany te posiadają swoje własne zasobne źródło pokarmu. Ptaki te mieszkają na bagiennych i rzecznych obszarach Azji. W Indiach ich okres lęgowy trwa od lipca do września, a w Tajlandii przypada w styczniu. Dzięki temu, że bocian ten nie musi konkurować o pokarm, może gniazdować wspólnie z czaplami i kormoranami.

1