Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Fugu bądź Takifugu to trująca

Fugu bądź Takifugu to trująca morska ryba którą można spożyć w Japonii. Jedynie licencjonowani kucharze mogą przygotowywać i sprzedawać fugu. Osoba pragnąca uzyskać licencję musi terminować przez dwa lub trzy lata, zanim będzie mogła zdawać urzędowy egzamin.
Test składa się z trzech części: identyfikacji ryby, pracy pisemnej oraz przygotowania i zjedzenia fugu. Egzamin pozytywnie przechodzi zaledwie 30% zdających. Nie znaczy to oczywiście, że pozostałe 70% ginie z powodu zatrucia. Zwykle popełniają oni drobne błędy w długiej
i skomplikowanej procedurze przygotowania potrawy. 
Fugu jest jedyną potrawą, której nie wolno podawać japońskiemu cesarzowi.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…