Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Lecznicze właściwości goji Zawierają 19 aminokwasów, w tym osiem tzw.

Lecznicze właściwości goji 

Zawierają 19 aminokwasów, w tym osiem tzw. egzogennych (występują tylko w pożywieniu i nie są produkowane w organizmie ludzkim) oraz 21 pierwiastków śladowych. Należy wymienić tu m.in. cynk, miedź, wapń, german, selen, fosfor i żelazo. Tego ostatniego mają więcej niż szpinak. W skład jagód wchodzą też witaminy z grupy B (B1, B2, B6) oraz witamina E mająca niesamowite działanie antyoksydacyjne i witamina C. Zawartość białka to około 15 proc. masy jagód. Spożywanie owoców goji wspomaga budowę tkanek mięśniowych i ma korzystny wpływ na stan kości i stawów. Naukowo dowiedziono, że przez ich konsumpcję zwiększa się także poziom testosteronu u mężczyzn, a tym samym zauważalna jest poprawa płodności.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…