Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Badanie zrealizowane przez NSF International, podczas którego 22 rodziny

Badanie zrealizowane przez NSF International, podczas którego 22 rodziny pobrały próbki z 30 przedmiotów codziennego użytku, pokazało silną obecność niebezpiecznych bakterii (w tym E. Coli): na blatach kuchennych, gąbkach, ściereczkach do czyszczenia sztućców i naczyń. Te dwa ostatnie aż w 75% miały na sobie bakterie z grupy coli. Kolejne miejsca silnej aktywności bakteryjnej to: zlewy (45%), blaty (32%), deski do krojenia (18%),
 a w łazienkach pojemniki na szczoteczki do zębów (27%)
 oraz klamki łazienkowe (9%).
Gąbki i ściereczki, jako wilgotne i trzymane w ciepłych miejscach przedmioty, stają się idealnym środowiskiem do wzrostu kolonii bakterii.
Według badań przeprowadzonych przez mikrobiologa, dr Chucka Gerbę z Uniwersytetu Arizony, ilość bakterii żyjących w takich warunkach jest
 200 tysięcy razy większa niż na przeciętnej desce toaletowej.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…