Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Pierwszy hamburger wyprodukowany z czystego mięsa (mięso z laboratorium)...

Pierwszy hamburger wyprodukowany z czystego mięsa (mięso
 z laboratorium) powstał w 2013 roku i kosztował 330 tys. dol.
 Trzy lata później wyprodukowano pierwszego klopsika z próbówki za nieco ponad 1 tys. dol., a w 2017 roku – kanapkę z kurczakiem
 i kaczkę w pomarańczach. Cena czystego mięsa szybko spada.
 Już teraz Memphis Meats produkuje je za 40 dol. za gram, kilkudziesięciokrotnie taniej niż jeszcze kilka lat temu.
 Do 2020 roku hamburgery z czystego mięsa mają być natomiast sprzedawane już za ok. 10 dol. Ostatecznie czyste mięso ma być tańsze niż to wyprodukowane tradycyjnie, a zdaniem naukowców być może uda się to osiągnąć w ciągu dekady.

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…