Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Przy układaniu deski serów obowiązuje etykieta. Gdyby przyszło komuś gościć...

Przy układaniu deski serów obowiązuje etykieta.

Gdyby przyszło komuś gościć ważną osobistość, warto pamiętać o etykiecie. Sery układa się zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Zaczynamy od lekkich, kończymy na bardziej wyrazistych, ciężkich
 i ostrych. Zgodnie z tą zasadą pierwszy z rodzajów powinien być najłagodniejszy ze wszystkich, np. Aldamer, ostatni zaś najintensywniejszy. Do stworzenia smakowitej serowej kompozycji użyjmy 3-5 różnych gatunków sera. Aby sery nie wyschły, należy pokroić je bezpośrednio przed podaniem. Serwowane sery najlepiej wyjąć z lodówki na ok. 45-60 minut przed spożyciem, żeby miały temperaturę pokojową. Dla jednego gościa powinniśmy przewidzieć
 ok. 20-50 g każdego rodzaju specjału. Sery podaje się zwykle
 w towarzystwie winogron i orzechów.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…