Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Dutch Coffee to metoda parzenia kawy wywodząca się ze złotych wieków. W...

Dutch Coffee to metoda parzenia kawy wywodząca się ze złotych wieków. W przeciwieństwie do powszechnie znanych technik parzenia, Dutch Coffee parzy się przy użyciu zimnej wody zamiast gorącej. Chociaż zaparzanie holenderskiej kawy zajmuje od 3 do 6 godzin, użycie zimnej wody ma wiele zalet, które rekompensują dłuższy czas parzenia. Kawa holenderska prawie się nie utlenia, dzięki czemu niezwykle łatwo można posmakować najsubtelniejszego owocowego aromatu użytej kawy.

 Ze względu na brak utleniania Dutch Coffee charakteryzuje się niższą kwasowością i mniejszą goryczką w porównaniu do gorącej kawy parzonej z tych samych ziaren. Oprócz dobroczynnych walorów smakowych Dutch Coffee nie zawiera również kalorii, ponieważ tłuszcz w ziarnach kawy jest nierozpuszczalny w zimnej wodzie.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…