Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

„Tęczowy połysk” na szynce to nic innego jak naturalne zjawisko optyczne...

„Tęczowy połysk” na szynce to nic innego jak naturalne zjawisko optyczne. Nie świadczy o jej zepsuciu ani napakowaniu „chemią”. Pojawia się 
w momencie, gdy światło padające na powierzchnię wędliny odbija się 
od włókien mięśniowych, tworząc kolorową poświatę z całym spektrum różnych barw. Do powstania tego efektu przyczynia się krojenie szynki. Narusza ono bowiem włókna w mięsie i zmienia ich strukturę.

Należy jednak zachować ostrożność i zwracać uwagę na inne czynniki, między innymi na ostry, nieprzyjemny zapach wydzielany przez
 mięso, zmiany w jego konsystencji, a także zieleniejące
 lub szarawe plamy obecne na powierzchni

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…