
Źródło: www.cnbc.com...
Więcej informacji:
- Majonez przez długi czas był trzymany z dala od stołów restauracyjnych z powodu błędnego przekonania, że łatwo się psuje.
- Producentom udało się poprawić wizerunek majonezu, dzięki czemu osiągnął wyższe wskaźniki dystrybucji.
- Pomiędzy kwietniem 2015 a kwietniem 2016 nastąpił wzrost wysyłek majonezu do lokali gastronomicznych o 3%, co było następstwem 18% wzrostu z poprzedniego roku.
- Naukowcy z dziedziny żywności potwierdzili, że majonez komercyjny ma wystarczającą kwasowość, aby spowolnić rozwój bakterii, co oznacza, że nie musi być przechowywany w lodówce.
- Chłodzenie otwartego słoika majonezu ma większy związek z zachowaniem jego jakości, a nie z zapobieganiem psuciu.
- Pomimo tego, majonez może powodować problemy, jeśli zostanie skażony brudną łyżeczką lub innym pokarmem.
Komentarze