Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation

Czosnek to roślina, która do Europy przywędrowała z Azji. Również...

Czosnek to roślina, która do Europy przywędrowała z Azji. Również stamtąd, a dokładnie z Korei, pochodzi pomysł na fermentowanie czosnku. Fermentacja świeżego czosnku jest przeprowadzana w wysokiej temperaturze (60-90 stopni) i wilgotności powietrza (80-90%). Proces ten sprawia, że czosnek staje się ciemny, jego smak nieco słodki a konsystencja bardziej gumowa, przypominająca galaretkę Dzięki takiej specjalnej obróbce tracimy specyficzny zapach czosnku i jednocześnie wzmacniamy jego właściwości, ponieważ substancje aktywne zawarte w czosnku stają się lepiej przyswajalne, a przez to sam czarny czosnek lekkostrawny. Dodatkowo zyskujemy niepowtarzalny smak (umami) przypominający połączenie suszonej śliwki z espresso
 i octem balsamiczny z lekką anyżową nutą.
Zobacz następny

Komentarze

Momencik, trwa ładowanie komentarzy   ładowanie…